sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Aula

Yläkerran kummallinen aulatila mietitytti pitkään. Mitä arkkitehti oli miettinyt suunnitellessaan kapean huonetilan olohuoneen ja portaikon väliin? Onko se erillinen tila vai olohuoneen jatke? Lotta ja Peik päättivät tehdä tilasta olohuoneen jatkeen laatoittamalla sen samoilla laatoilla. Myös takaseinän tapetti jatkuu aulatilaan. Ikkunaseinän valtava maisematapetti tekee siitä osittain erillisen tilan ja toimii samalla tauluna olohuoneeseen.

 Lotta ja Peik jatkoivat maisematapetin nostalgista leikkiaihetta tuomalla vanhat kelkkansa aulaan, ehkä myös muita leluja löytyy sinne. Aulan ruskealle seinälle he aikovat hankkia kirjahyllyn.



Olohuone

Lotta ja Peik ovat hyvin ihastuneita kivilattioihin ja he halusivat myös olohuoneen lattiaan isokokoiset vaaleat kaakelit. Vanha maailmankartta kiinnitettiin seinään tauluksi. Sohvalla loikoillessa voi muistella matkoja ja haaveilla tulevista.




Entinen naapuri Lontoosta oli tullut Tukholmaan vartiosotilaiden vuosikokoukseen ja pistäytyi samalla katsomassa Lotan ja Peikin uutta kotia. Tuliaisiksi hän toi upean ison puhelinkopin. Stan innostui isosta kartasta ja mietti, hankkisiko itselleenkin samanlaisen.




Sohvakalusto pitäisi päällystää mutta sopivaa väriä on vaikea päättää. Lotta on hakenut muutaman kangasnäytteen, joista voisi valita ja haluaa kuulla, mitä mieltä Stan on niistä. Stanin suosikki on kuviollinen lehtikangas ja saamaan ovat päätyneet myös Lotta ja Peik. Tämä olohuone kaipaa enää vain mukavaa takkaa, sanoo Stan ja asia jää pariskunnan mieleen. Miksei..? Olisi ihanaa istua iltaisin takkatulen ääressä.  



torstai 2. toukokuuta 2013

Kaakelit

Lotta ja Peik ovat laatoittaneet koko päivän kylppärin lattiaa. Silmissä vain vilisee vihreät kaakelit. Rankan urakan jälkeen porekylpy tuntuu taivaalliselta. Aah...



keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Poreamme

 Juuri sopivasti vapun aattona saapui poreamme. Lotta ja Peik lojuivat pitkään tunnelmallisessa kylvyssä kynttilänvalossa. Egyptin matkan heräteostos, valtava kullattu sarkofagi tuo ripauksen ylellistä kylpylätunnelmaa.





 Kylpyhuoneeseen oli tarkoitus jättää vanha retrohenkinen lattia, mutta uusien tapettien kanssa se nayttääkin niin nuhruiselta, että pariskunta alkoi miettiä uutta lattiaa. Uudet vihreät kaakelit ovat vielä sekaisessa läjässä nurkassa. Vapun jälkeen alkaa riuska kaakelointi.


 Kylvyn jälkeen maistui hiukopala ennen vappunaamiaisiin lähtöä. Juhlien teemana on 50-luku ja Peik on pukeutunut hassuun intiaanihaalariin, joita näkyi sen ajan länkkäreissä. Lotta on yhdistänyt leveähelmaisen hameen pikku jakkuun.